Våra danskurser

Dans och lek – Barn 4-6 år

Dans och rörelsepass där motorik- och korta dansövningar varvas med lekfulla övningar

Buggkurs Junior & Vuxen Steg 1-3

När man lär sig att dansa bugg är det allra viktigaste att man lär sig grunderna ordentligt innan man går vidare från t.ex. Steg 1 till Steg 2. Detsamma att man kan de saker ordentligt som lärs ut på Steg 2 innan man går vidare till Steg 3. All vidare dans bygger på de olika dansernas olika grundsteg och behärskar man inte dessa till fullo kan det vara svårt att ta till sig det som lärs ut på nästa steg. Därför är det nödvändigtvis inte självklart att bara för att man gick Steg 1 på vårterminen måste man gå Steg 2 till hösten, är man osäker på något moment anmäl då er till samma steg igen. Det är ni själv som i slutändan kommer att tjäna på detta.

Bugg Steg 1

Den här kursen är för dig som vill lära dig dansa bugg, eller bara repetera grunderna. Vi rekommenderar att du alltid börjar med Steg 1, här läggs grunden i ditt buggande. Kurserna har ett pedagogiskt upplägg som är relativt nytt och därför kommer buggkunskaper som du erhållit för många år sedan inte att kompensera det innehåll en Steg 1 kurs nu erbjuder. Kurserna har en teknisk inriktning som hela Blåa Skors koncept bygger på, hoppar du över Steg 1 kommer du att missa kunskaper som du behöver för att gå vidare till Steg 2. På Steg 1 prioriteras grundrörelserna och att få till “Puls och Sväng”.

Förkunskapskrav: Inga

Bugg Steg 2

Den här kursen rekommenderar vi till de som nyligen gått Steg 1, minst 1-2 terminer. På Steg 2 lägger vi till mer teknik, fler delmoment och höjer tempot på musiken. Förarna blir bättre på att föra och följarna blir bättre på att följa. Målet är att man efter den här kursen ska känna sig trygg att gå ut och dansa socialt. Du ska känna till begreppen Tryck och Drag från din tidigare kurs. Om du inte gör detta bör du istället gå Steg 1 ytterligare en termin.

Förkunskapskrav: Steg 1 minst 1-2 terminer. 

Bugg Steg 3

För dig som har gått Steg 1 och Steg 2 med tryck och drag flera terminer så att grunderna och förningen (förare) sitter. Här vidareutvecklas du i din dans och teknik. Tryck och drag-tekniken kräver en del eget tänkande av föraren då man inte lär ut färdiga turer utan olika delmoment som i sig kräver sin egen förning. Du lär dig kombinera flera delmoment i rad och att variera och anpassa dansen efter musiken. Vi jobbar med placeringar, puls, sväng och dansglädje. Här hjälper vi dig framåt för att du ska känna dig säkrare på dansgolvet. Ökar tempot ytterligare. Denna kurs kräver förkunskaper som man inte kan få endast genom att dansa socialt i många år. 

Förkunskapskrav: Steg 1 och Steg 2 flera terminer. 

Buggkurs Seniorer

Kurs i bugg för seniorer 65+ (är en i paret 65+ och den andra 60+ går det bra). Den här kursen är för dig som vill lära dig dansa bugg eller bara repetera grunderna.


Scrolla till topp